måndag 17 februari 2014

Entreprenöriellt lärande

Jag har under hösten gått kurs i entreprenöriellt lärande tillsammans med två kollegor. Det resulterade i ett nytt ämnesövergripande arbetsområde för år 8 på Bergskolan. De fick välja mellan uppdragen: att tillverka undervisningsmaterial, guida en grupp, teater/ rollspel eller tillverka spel om Kristendomen och de tre stora kyrkoinriktningarna. Eleverna arbetade sedan med ett antal du-frågor om Kristendomen.

Här är några spel som eleverna tillverkade. Under Öppet Hus-kvällen bjöds föräldrarna på teaterföreställningar, utställningar och olika undervisningsmaterial.




Vi var en dag på studiebesök i Gammelstad kyrkby och där besökte vi nya Kapellet, Kyrkan, stugbyn och Turistbyrån. Vi hade ett bra samarbete med en förälder, Bergnäskyrkan och Turistbyrån för att genomföra denna dag på ett bra sätt.


Ett antal elever fick även prova tillverka symboler i smedjan på Hedskolan tillsammans med vår slöjdlärare under en halvdag. De fick sedan berätta för de andra vad de hade gjort och visa sina alster.

Som kunskapsredovisning fick de skriva ett brev till en person i Kina där de skulle beskriva Kristendomens centrala trosuppfattning och jämföra kyrkoinriktningarna på ett antal punkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar