lördag 9 augusti 2014

Vilken härlig sommar vi har!

Lärarna tog paus ett par veckor men nu börjar de komma igång med olika artiklar, bloggar och TV-program. Debatten har varit ovanligt livlig detta valår och jag tänker då på skoldebatten. Vill ni ta del av några av dessa kan jag rekommendera att ni läser:

Göteborgspostens debatt efter Almedalsdebatten: Vilseledande debatt om skolans problem. Professor Inger Enkvist, Skolans problem- som ett parti Svarte Petter (MP) och Skolan är inte ett parti Svarte Petter (M)

Två lärare som bloggar om skolan och som har intressanta inlägg är:
Ylva Pettersson som har bloggen Vi som vill mer på LR:s hemsida, lrbloggar.se/ylva/ samt på Twitter @ychen06. och Helena von Schantz nystartade blogg med ett inlägg om föräldrarnas historiska medverkan i skolan. Titeln är något provokativt, Dags att sparka föräldrarna ur skolan? men fortsätt att läsa inlägget det är mycket bra. Båda har fått mycket reaktioner på Twitter.

Ni kan även se på SVT2 som förra onsdagen började sända serien Världens bästa skitskola. Den går i 4 avsnitt och handlar om den svenska skolan. Ni som är intresserad av skolan kan se serien kl 20.00 på onsdagar eller på URplay.

Gissa vad/ vilka arbetsområden som de olika årskurserna kommer att börja jobba med när de kommer tillbaka efter sommarlovet. Tiden går fort men njut nu de sista dagarna innan terminen drar i gång igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar