onsdag 3 april 2013

Barbados 7A och 7B

Nu har jag varit hemma ett tag från Barbados. Jag sitter och går igenom alla våra bilder och funderar på vad jag kan dela med mig till er.

Barbados är Karibiens ostligaste ö. Detta lilla land har en areal på 430 km2, vilket gör det något mindre än Bornholm. Landskapet är relativt flackt, det är flest kullar i de centrala delarna. Mount Hillaby på 336 meter över havet är landets högsta punkt. Det är Mount Hillaby som ni ser på bilden.

Barbados kullar är täckta av sockerrörsplantager, banan- och mangoträd samt skogar med höga fikonträd. Detta landskapet omges av vackra sandstränder som i sin tur omges av korallrev som sträcker sig i stort sett runt hela ön.






Barbados har ett tropiskt klimat med en medeltemperatur på 27° året runt. Regnperioden infaller mellan juni och november och därför åker inte turister som vill ha sol till Barbados under dessa månader. Orkanerna är inte lika intensiva som på övriga karibiska öar, då Barbados har lyckats hamna strax nedanför orkanbältet men de har haft en del orkaner och El Ninós vilket skapat problem med förstörda hus och översvämningar.


När vi var på Ted´s tur runt ön var vi och hälsade på några av hans kompisar. Det finns ganska många av dem på ön men de är skygga och man måste veta var de finns samt muta dem med bananer för att de ska komma fram.


På Barbados finns tre arter av vattensköldpaddor. Sköldpaddor har funnits som art i ca 250 miljoner år. Den har med andra ord funnits länge på denna jord men i dag är många av dem utrotningshotade och på Barbados har man därför startat ett Rädda sköldpaddorna projekt. I projektet arbetar volontärer, frivilliga med att försöka rädda de sköldpaddor som finns runt ön. Om någon av är intresserad av att hjälpa till finns mer information om projektet på http://www.barbadosseaturtles.org/index.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar